Benieuwd naar je besparing en je terugverdientijd van een Atlantic warmtepompboiler?

Met een Atlantic-warmtepompboiler bespaar je jaar na jaar CO² en geld op je energiefactuur. Bovendien geniet je sinds 1 januari in alle gewesten van een energiepremie wanneer je je bestaande boiler door een warmtepompboiler vervant. Zo is je investering nog sneller terugverdiend.

201901-Vierluik-v23 paginas-sans fond.pn

Tot

+75%

energie-besparing

Betaal elk jaar tot € 1.000 minder voor je waterverwarming

 

Warmtepompboilers behoren tot de meest voordelige systemen voor de aanmaak van warm water (voor keuken, bad en douche…). Ten opzichte van een klassieke elektrische boiler verbruikt een warmtepompboiler tot 75% minder energie, waardoor je, afhankelijk van je gezinsgrootte en verbruikspatroon, tot ca. € 1.000 per jaar op je energiefactuur kan besparen.

Reken even met ons mee... Een klassieke elektrische boiler kost (excl. installatie en btw) +- € 1.250 en verbruikt 5.084 kWh/jaar (300 l aan 50 °C) wat neerkomt op een jaarlijkse energiefactuur van € 1.525. De warmtepompboiler Atlantic Explorer V3 270 l kost (excl. installatie en btw) € 2.252 bruto, maar verbruikt slechts 1.578 kWh* per jaar (270 l aan 50°C) of slechts € 473 op jaarbasis. Als je overschakelt van een elektrische boiler naar een warmtepompboiler, betaal je dus elk jaar € 1.052 minder en verdien je de meerprijs dus op minder dan een jaar terug.**

Ook ten opzichte van een waterverwarmingssysteem op gas is een warmtepompboiler energiezuiniger en een goed alternatief om jaar na jaar CO2 en energie uit te sparen.