DE WARMTEPOMPBOILERS VAN ATLANTIC

VOOR ELKE GEBRUIKER DE JUISTE WARMTEPOMPBOILER

ONTDEK HIER ENKELE BELANGRIJKE WEETJES OVER DE WARMTEPOMPBOILER!

GENIET VAN ONZE DISCOVERY-CHEQUE
BIJ AANKOOP VAN EEN WARMTEPOMPBOILER!

 

ALLES WAT JE MOET WETEN

over warmptepompboilers !

Tot 5 configuraties mogelijk

1..png

Warmtepomp incl. elektrische weerstand

2..png

Warmtepomp gekoppeld aan PV-panelen

3..png

Warmtepomp gekoppeld aan PV-panelen + bijverwarming via ketel (versie met warmtewisselaar)

Warmtepomp + bijverwarming via zonnecollectoren (versie met warmtewisselaar)

5..png

Warmtepomp + bijverwarming via ketel (versie met warmtewisselaar)

Een warmtepompboiler onttrekt warmte aan de buiten- of binnenlucht en gebruikt die warmte om het water in het opslagvat op te warmen. Om het water op hogere temperaturen te brengen en om een anti legionellacyclus uit te voeren, is elke warmtepompboiler standaard voorzien van een elektrische weerstand. Sommige warmtepompboilers beschikken over functies die extra configuraties mogelijk maken waardoor zo weinig mogelijk elektriciteit verbruikt wordt.

Warmtepompboilers die ‘smart grid ready’ zijn, laten toe om je warmtepompboiler aan te sluiten op fotovoltaïsche zonnepanelen (PV-panelen) die zonne-energie gebruiken om elektriciteit op te wekken. Elektriciteit die je kan gebruiken als voeding voor je warmtepompboiler, zodat je water gratis wordt verwarmd, en als voeding voor andere elektrische toestellen in huis.

Kies je voor een warmtepompboiler met warmtewisselaar, dan kan je hierop een ketel en/of thermische zonnecollectoren (die zonne-energie gebruiken om warmte op te wekken) aansluiten. In deze gevallen spreken we van een hybride warmtepompboiler. Afhankelijk van de buitentemperatuur, de hoeveelheid licht buiten en de gevraagde hoeveelheid warmte zal hetzij de warmtepompboiler ervoor zorgen dat het water de gewenste temperatuur bereikt, hetzij de zonnecollectoren of de ketel.

 

HOE WERKT HET?

De warmtepompboiler werkt volgens hetzelfde principe als de warmtepomp: warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en gebruikt om het water in het reservoir op te warmen.

De ventilator (1) zuigt omgevingslucht aan. De warmte uit deze aangezogen lucht wordt afgegeven aan het koelgas (2). Dit gas wordt samengedrukt in de compressor (3) waardoor het verder opwarmt en vloeibaar wordt. In de condensor (4), geeft deze vloeistof zijn warmte af aan het water in het reservoir. Als de vloeistof afgekoeld is passeert deze het expansieventiel (5) en verandert weer in gas. De elektrische steunverwarming (6) wordt enkel geactiveerd als de warmtepomp niet aan de vraag kan voldoen.

 

WAT KAN JE BESPAREN?

Betaal elk jaar tot € 1.000 minder voor je waterverwarming

Warmtepompboilers behoren tot de meest voordelige systemen voor de aanmaak van warm water (voor keuken, bad en douche…). Ten opzichte van een klassieke elektrische boiler verbruikt een warmtepompboiler tot 75% minder energie, waardoor je, afhankelijk van je gezinsgrootte en verbruikspatroon, tot ca. € 1.000 per jaar op je energiefactuur kan besparen.

Tot

+75%

energie-besparing

Reken even met ons mee... Een klassieke elektrische boiler kost (excl. installatie en btw) +- € 1.250 en verbruikt 5.084 kWh/jaar (300 l aan 50 °C) wat neerkomt op een jaarlijkse energiefactuur van € 1.525. De warmtepompboiler Atlantic Explorer V3 270 l kost (excl. installatie en btw) € 2.252 bruto, maar verbruikt slechts 1.578 kWh* per jaar (270 l aan 50°C) of slechts € 473 op jaarbasis. Als je overschakelt van een elektrische boiler naar een warmtepompboiler, betaal je in dit geval** dus elk jaar € 1.052 minder en verdien je de meerprijs dus op minder dan een jaar terug.

Ook ten opzichte van een waterverwarmingssysteem op gas is een warmtepompboiler energiezuiniger en een goed alternatief om jaar na jaar CO2 en energie uit te sparen.

* COP gemiddeld bij 7°C

**Deze vergelijking is indicatief en afhankelijk van de verbruiker. Hier vergeleken we een elektrische boiler van 300 liter met de warmtepompboiler Explorer V3 van 270 liter, en berekenden we de elektriciteitsprijs aan € 0,30/kWh.